Dierenartsenpraktijk Achterbos

Een kijkje achter de schermen

Waar we uitermate trots op zijn…

Preventieve geneeskunde op maat

We zijn er 100% van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen! Daarom bespreken we tijdens een jaarlijkse gezondheidscontrole graag met u welke vaccins en preventieve medicatie uw dier in zijn specifieke situatie kunnen helpen om zo gezond mogelijk oud te kunnen worden. Tijdens zo’n check-up wordt uw dier ook helemaal van snoet tot staart nagekeken en ontdekken we soms kleine of grote afwijkingen die u nog niet opgemerkt had.

Bovendien hechten we enorm veel belang aan uw “gevoel” als eigenaar. We weten dat u uw dier het beste kent en we vinden het erg belangrijk dat we uw dier kunnen nakijken als u denkt dat het niet zichzelf is. Dieren kunnen niet praten, dus we moeten afgaan op uw oordeel en ons klinisch onderzoek om een eventuele diagnose te stellen (en dat kan een hele uitdaging zijn.)Dierenartsenpraktijk Achterbos


Euthanasieruimte

Het is de (harde) realiteit dat het uitvoeren van euthanasie bij uw geliefde huisdier bij onze job hoort. We trachten reeds jaren om dit op een zo respectvol mogelijke manier te laten gebeuren, zowel voor baasje als voor beestje. In de praktijk in Achterbos hebben we goed kunnen ontdekken welke zaken een euthanasie kunnen “verstoren” of omgekeerd “aangenamer” maken. Deze ervaringen hebben we meegenomen naar de nieuwe praktijk en daar hebben we gekozen om een volledig aparte euthanasieruimte te voorzien. Deze is wat huiselijker ingericht en u kan na het inslapen van uw dier nog even blijven, tot u zelf klaar bent om te vertrekken. Dit kan, indien gewenst, ook via een andere deur dan de grote ingang in de wachtzaal.Dierenartsenpraktijk Achterbos


Dierenartsenpraktijk Achterbos

Hospitalisatie

Uw dier kan bij ons blijven voor een dagopname, bijvoorbeeld indien het een operatie moet ondergaan, indien wij het moeten observeren of ook om bepaalde bloedtesten uit te voeren. Zelfs als uw dier langduriger verzorgd moet worden, zoals voor een infuustherapie, kan dat bij ons in de praktijk.

Dierenartsenpraktijk Achterbos

Medische beeldvorming

Wij beschikken over een echografie en RX-toestel.Dierenartsenpraktijk Achterbos

Hulp nodig van dierenarts van wacht?

Voor een medisch noodgeval buiten de reguliere openingsuren kan u steeds ons gewone nummer bellen.
Op weekdagen (’s avonds en ’s nachts) wordt u doorverbonden met een van de dierenartsen van de praktijk.
Deze dienst geldt enkel voor de patiënten van onze praktijk. Indien u een andere vaste dierenarts heeft,
verzoeken wij u om deze te contacteren. Uw eigen dierenarts zal u dan verder helpen of u vertellen naar wie u moet bellen.
Op vrijdag vanaf 19h tem maandag 08h wordt u doorverbonden met
de dierenarts van wacht voor regio Balen-Dessel-Geel-Meerhout-Mol.
Bekijk de wachtdienstregeling van deze maand.Bel dierenarts van wacht

© 2020 - achterbosdierenartsen.be
Imaxx Webdesign